Yayınlanma Tarihi: 20/11/2020 |18,1 min read |

İKSV 24. İstanbul Tiyatro Festivali başlıyor

Pandemi nedeniyle en çok yara alan sanat disiplinlerinden biri olan tiyatro, İKSV İstanbul Tiyatro Festivali aracılığıyla yaralarını sarıyor. Pek çok yerli ve yabancı yapıma perde açan festivalde, pandeminin hayatımıza kazandırdığı çevrimiçi performanslar ön planda. İşte 14 Kasım – 1 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek İKSV tiyatro festivalinde yer alan yapımlar, çevrimiçi gösterimler hakkındaki detaylar ve geçmiş yıllardan farkları…

Yerli ve yabancı tiyatro ve dans topluluklarının izleyiciyle buluştuğu uluslararası bir etkinlik olan İstanbul Tiyatro Festivali, 1989 yılından beri gerçekleştiriliyor. 2002’ye kadar her yıl, 2002‘den 2017’ye kadar iki yıl arayla mayıs ayında düzenlenen üç haftalık festival, 2017’de tekrar yıllık olarak düzenlenmeye başladı. Tiyatro festivali kapsamındaki yapımlar ve topluluklar; ulusal ve uluslararası, klasik ve çağdaş yorumlar her yıl İstanbul Tiyatro Festivali aracılığıyla seyircilerle buluşuyor.

Pandemi nedeniyle İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), tarihinde ilk kez İstanbul Film, Caz ve Müzik Festivallerini bütünüyle erteledi ve dijital alternatiflere yöneldi. 24. İstanbul Tiyatro Festivali ise, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hazırladığı genelge kapsamındaki tedbirleri hayata geçirerek 14 Kasım – 1 Aralık 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Tiyatro festivalinde fiziksel olarak gerçekleşecek performanslara ek olarak, İKSV online ile çevrimiçi gösterimler de yer alacak. Pandeminin pek çok sanat disiplinini zarara uğratması sonucu sanatçıların seyircilerle dijital ortamda buluşmasına olanak sağlayan İKSV online gösterimleri, etkinliklerin profesyonel ekipler tarafından kayıt altına alınmasıyla kaliteli bir seyir zevki vadediyor. Bazı yapımlar dijital ortama özel konseptle hazırlanarak daha önce deneyimlenmemiş performanslara imza atıyor.

Pandemiye yönelik alınan önlemler

Pandemi dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 23 Haziran 2020 tarihli “Kültür ve Sanat Tesislerinde Kontrollü Normalleşme Süreci Genelgesi” kapsamında alınan önlemler, geçen yıllardan farklı olarak dikkat edilmesi gereken ek kuralları da beraberinde getiriyor. Bu anlamda festival ekibi üstüne düşenleri yapmaya hazır. İzleyicilerin yapması gereken ise maske takma kuralına ek olarak HES kodu almak. Buna göre; Zorlu PSM ve Caddebostan Kültür Merkezi’ndeki etkinliklerin girişinde Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden HES kodu sorgulaması yapılacak. Bu sebeple etkinliğe katılacakların mekana gitmeden önce, Hayat Eve Sığar uygulamasını indirip HES kodu alması gerekiyor.

Gösteri mekanına gelen izleyicilerin, gösteri tarihinden önceki son 14 gün içinde COVID-19 teşhisi almamış, gösteri tarihinden önceki son sekiz gün içinde COVID-19 ile ilgili semptomlardan herhangi birini (ateş, yeni gelişen öksürük, tat veya koku kaybı, nefes darlığı) yaşamamış, gösteri tarihinden önceki son 14 gün içinde COVID-19 teşhisi konmuş bir kişiyle yakın temasta (2 metreden daha yakın olacak şekilde, 10 dakikadan daha uzun süreyle yüz yüze) bulunmamış olması gerekiyor.

İKSV tiyatro bileti satışları

İKSV tiyatro festivali biletleri 23 Ekim Cuma günü saat 10.30’dan itibaren satışta olup geçmiş yıllardan farklı olarak ön satış ve genel satış döneminde tüm bilet alımları biletix üzerinden gerçekleştirilecek ve elektronik tiyatro biletleri e-posta adreslerine iletilecek. İKSV ana gişe ve salonlardaki gişeler kapalı olacak ve basılı bilet uygulaması yapılmayacak. Festival biletlerinin ön satışı Siyah Lale Kart sahipleri için 20 Ekim Salı; Beyaz Lale Kart sahipleri için 21 Ekim Çarşamba; Kırmızı, Turuncu ve Sarı Lale Kart sahipleri için 22 Ekim Perşembe saat 10.30’da gerçekleştirildi.

Online İKSV adresinde sunulan çevrimiçi programın bilet satışları 23 Ekim saat 10.30’da Biletix’te başladı. Tüm çevrimiçi gösterimler 14 Kasım Cumartesi günü saat 20.00’de erişime açılacak ve festivalin sona ereceği 1 Aralık Salı günü saat 20.00’ye kadar yayında kalacak.

Çevrimiçi etkinlikleri izlemek için yapılması gerekenler

Gösterimleri izleyebilmek için bir internet tarayıcısına erişebilmek yeterli. Teknik olarak en iyi sonuçlar, Google Chrome üzerinden alınıyor. Chrome’u çalıştırabilen tüm Windows, Mac, Linux tabanlı bilgisayarlar, Android tablet ve telefonlar, iPad ve iPhone’lar aracılığıyla izlemek mümkün. Chrome üzerinden Chromecast ve Airplay ile televizyona yansıtılabilir veya Smart TV’lerden yine Chrome aracılığıyla seyredilebilir.

İKSV tiyatro biletlerini Biletix hesabından giriş yaparak satın alanlar, sağ üst köşede yer alan “Biletix Üye Girişi” butonuna tıklayıp Biletix üyelik bilgileriyle giriş yaparak izlemek istediği etkinliğin sayfasından “İzle” butonuna tıklamalı. Biletlerini Biletix üyeliği olmadan satın alanlar veya etkinlik için davetiyesi olanlar üye girişi yapmadan izlemek istediği etkinliğin sayfasına giderek “İzle” butonuna tıklamalı. Gösteri ID ve şifre alanlarına e-biletlerde yer alan bilgileri girilerek “Üye Olmadan İzle” butonuna tıklamalı. Etkinlikleri izlemeden önce “captcha” ekranında yer alan aktivasyon kodu teknik bir zorunluluk sebebiyle görünüyor, müdahale edilmemeli.

İKSV tiyatro festivalinde etkinlikleri oynatmaya başladıktan sonra yedi gün içinde, izlemeye başladıktan sonra ise 72 saatlik süre içinde izlemek gerekiyor. Bu sürelerin ardından gösterimler, erişime kapanıyor. Çevrimiçi gösterimler, salon kapasitesi engeline takılmasa bile sanatçı ve topluluklarla yapılan anlaşmalara bağlı olarak değişiklik gösterecek şekilde sınırlı kontenjanlarla erişime açılıyor. Gösterimler, aynı hesapla en fazla iki farklı cihazda dünyanın her yerinden izlenebiliyor.

ÇEVRİMİÇİ GÖSTERİMLER

Map to Utopia / PLATFORM TİYATRO & FRINGE ENSEMBLE Görsel kaynağı

Andan Daha Kısa / TALDANS

Konsept, koreografi ve performans Mustafa Kaplan ve Filiz Sızanlı’ya ait. Koreografilerini matematiksel skorlar, diziler ve tekrarlar kullanarak gerçekleştiren çağdaş dans ikilisi Taldans, bu kez serializme odaklanıyor. Serializmin ton, ritim, tını gibi özelliklerini kullanarak diziler oluşturup doğanın ve duyguların matematiğini araştırıyorlar.

Yapımın çevrimiçi gösterimi biletli olarak 14 Kasım saat 20.00 – 1 Aralık tarihleri arasında, online.iksv.org üzerinden izlenebiliyor.

Dopo La Battaglia / PIPPO DELBONO COMPANY

Pippo Delbono Company Türkçe altyazıyla sunduğu bu oyunuyla ilk defa Türkiye seyircisiyle buluşuyor. Performansın tasarlayıcısı ve yönetmeni Pippo Delbono. Dolly Albertin, Gianluca Ballaré, Bobò, Pippo Delbono, Ilaria Distante, Simone Goggiano, Mario Intruglio, Nelson Lariccia, Marigia Maggipinto, Julia Morawietz, Gianni Parenti, Pepe Robledo, Grazia Spinella ve Alexander Balanescu’nun katılımıyla performans gerçekleşiyor. Antonin Artaud, Franz Kafka, Alda Merini, Pier Paolo Pasolini, Walt Whitman, Rainer Maria Rilke, Alejandra Pizarnik gibi yazarların sözleri, Alexander Balanescu’nun bestelediği ve canlı icra ettiği özgün müzik eşliğinde oyuncular tarafından bedenle ifade ediliyor.

Yapımın çevrimiçi gösterimi, biletli olarak 14 Kasım saat 20.00 – 1 Aralık tarihleri arasında, online.iksv.org üzerinden izlenebiliyor.

Eften Püften Şeyler / PODACTO

Kerem Ayan’ın yönettiği oyunda Nejat İşler, Özgür Emre Yıldırım, Ülkü Duru, İştar Gökseven oynuyor. Yapımcılar Nisan Ceren Göçen ve Faruk Özerten tarafından kurulan Podacto ile kulak tiyatrosu yani sesli tiyatro olarak sergilenecek. Geleneksel roman yapısını reddederek “yeni roman” akımını yaratan yazar Nathalie Sarraute’in yazdığı bir dil oyunu olan oyun, podcast formatında seyircilerle buluşacak. Oyunda, iki çok eski ve yakın arkadaş, eften püften şeylerden yola çıkarak dostluklarına dair ciddi bir hesaplaşmaya girişiyor.

Yapımın çevrimiçi gösterimi, biletli olarak 14 Kasım saat 20.00 – 1 Aralık tarihleri arasında, online.iksv.org üzerinden izlenebiliyor.

Her Güne Bir Vaka / BGST TİYATRO

Sevilay Saral’ın yazdığı, Aysel Yıldırım’ın hem yönetip hem oynadığı oyunda Ayşenil Şamlıoğlu, Bulut B. Sezer, Duygu Dalyanoğlu, Elif Karaman, Tülin Özen ve Zeynep Okan, her biri birbirinden farklı yedi kadına hayat veriyor. Haftanın günlerinin ismini taşıyan yedi kadının COVID-19 ile ilgili öykülerini anlatan oyunda, Rotterdamlı genç, kargo çalışanı, emekli öğretmen, hemşire, ev hanımı, online yaşam koçu ve oyuncu yedi kadın başlarından geçeni seyirciyle paylaşıyor.

Yapımın çevrimiçi gösterimi, biletli olarak 14 Kasım saat 20.00 – 1 Aralık tarihleri arasında, online.iksv.org üzerinden izlenebiliyor.

Lear Mutfakta / KADRO PA

William Shakespeare’ın kült eseri Kral Lear, Simge Günsan’ın yeniden yorumu ve performansıyla, Kubilay Karslıoğlu yönetiminde sahneleniyor. Daha önce Macbeth Mutfakta adlı oyunlarıyla obje tiyatrosu ve hikâye anlatıcılığı yöntemlerini kullanarak, bir mutfak tezgahında, mutfak malzemeleri eşliğinde Macbeth oyununu sahneleyen Kadro Pa, aynı biçimi kullanarak bu kez Kral Lear özelinde trajik bir yemek pişirecek.

Yapımın çevrimiçi gösterimi biletli olarak 14 Kasım saat 20.00 – 1 Aralık tarihleri arasında, online.iksv.org üzerinden izlenebiliyor.

Olağan-içi Bir Gezi / KAZAN DAİRESİ

Barış Arman’ın yazıp yönettiği oyunda Funda Eryiğit, Yılmaz Sütçü, Yasin Çıray, Sevil Tufan oynuyor. Oyun, seyirciyi kendi evinde sıra dışı bir yolculuğa davet ediyor. Katılımcılar, kulaklıklarından kendilerine seslenecek rehberin yönlendirmesi ile performatif bir deneyim yaşayacak. Pencereleri kadraj, kapı dürbününü ise kamera olarak kullanacak olan katılımcılar, barınma ihtiyacımızı karşılayan bu tipolojinin tarihine göz gezdirirken evlerin güvenilirliğini ve bizi tam olarak nasıl koruduğunu sorgulamaya kapı açacak.

Yapımın çevrimiçi gösterimi, biletli olarak 14 Kasım saat 20.00 – 1 Aralık tarihleri arasında, online.iksv.org üzerinden izlenebiliyor.

Varlık / PODACTO

Aksel Bonfil’in yazıp yönettiği kulak tiyatrosunda Cengiz Bozkurt, Esra Dermancıoğlu, Salih Bademci, Ahsen Eroğlu oynuyor. 1940’ların İstanbul’unda üç kişilik yoksul bir ailenin Varlık Vergisi’yle başa çıkmaya çalışmasını anlatan oyun, kulak tiyatrosu formatıyla seyirciyle buluşacak.

Yapımın çevrimiçi gösterimi biletli olarak 14 Kasım saat 20.00 – 1 Aralık tarihleri arasında, online.iksv.org üzerinden izlenebiliyor.

Kuğu Gölü / CLUB GUY & RONI, SLAGWERK DEN HAAG, TOMOKO MUKAIYAMA

İstanbul Tiyatro Festivali yeni bir işbirliğine imza atıyor. “Hollanda Seçkisi” ortak paydası altında üç yapım festivalde yer alıyor. Koreografi Roni Haver ve Guy Weizman’a ait. Dansçılar ise Angela Herenda, Sofiko Nachkebiya, Tatiana Matveeva, Jochem Braat, Adam Peterson, Igor Podsiadly, Camilo Chapela, Harold Luya, Sanne den Hartogh, Niels Meliefste, Jonathan Bonny, Enric Monfort, Poetic Disasters Club. Uluslararası dans topluluğu Club Guy & Roni, festivalin “Hollanda Seçkisi” bölümünde son çalışması ile canlı yayın olarak yer alıyor. Klasik baleye getirdikleri özgün yorumlarıyla dikkat çeken topluluk, Kuğu Gölü’nü yeni bir yorumla sahneye uyarlıyorlar. Topluluğun Hollanda’daki sahnesinden hem çevrimiçi hem de çevrimdışı olarak paralel yürütülen etkinlikte, bizlerle aynı zamanda, Hollanda’daki mekanda bulunan “gerçek” seyirciler eşliğinde bir sahneden diğerine geçerken yol boyunca performansın nasıl ilerleyeceğini belirleyen seçimler yapılıyor. Çevrimiçi olarak oyuna katılan bizler de masalın nasıl sona ereceğini belirleyebiliyoruz. Seyirciye bu sorumluluğu üstlendiren performansın yaratıcılarının amacı, bir kriz sonrasında nasıl ilerleyebileceğimizi keşfetmemizi sağlamak. “Siyah kuğu teorisi, tahmin edilmesi imkansız ancak yine de sistem üzerinde çok büyük etki bırakan bir ekonomik olguyu belirtmek için kullanılır. Peki, COVID-19’un ve iklim krizinin siyah kuğusu birleşip peri masalı demokrasisini ve liberal tüketici cennetini altüst ettiğine göre şimdi nasıl ilerleyeceğiz? Birlikte yeni bir hikayeye başlayacak mıyız?”

Canlı yayınlanacak bu performansın gösterim tarihleri:
18 Kasım 21.00, 21.20, 21.40, 22.00, 22.20, 22.40, 23.00, 23.20, 23.40
19 Kasım 21.00, 21.20, 21.40, 22.00, 22.20, 22.40, 23.00, 23.20, 23.40

Terk Edilmiş Kıyılar // Negatif Fotoğraflar / GALATAPERFORM

Ferdi Çetin’in yazdığı, Yeşim Özsoy’un yönettiği oyunda Kübra Balcan, Yaman Ceri, Meral Çetinkaya, Banu Fotocan, Ahmet Ayaz Yılmaz oynuyor. Oyuncularla seyirciyi bir araya getirmeden video, ses, performans ve yerleştirmenin birleşiminden bir biçim yaratılan oyunda; mekanının çağdaş teatral araçlarla dönüştürülmesi hedefleniyor. Seyir yeri ve sahne arasındaki ilişkiyi yeniden düşünmeyi ve kurgulamayı amaçlanan oyunda, bir ailenin bir araya gelemediği aile yemeği anlatılıyor. Oyun mekanı, bir ailenin geçmişinin izlerini sürecek şekilde yeniden düzenlenirken seyirci; bu mekanda gerçekleşecek multimedya performansa çeşitli araçlar aracılığıyla katılacak. Oyuna önce çevrimiçi olarak katıldıktan sonra, ikinci aşamada oyunun gerçekleştiği mekan ziyaret edilecek ve sahnede bildiğimiz anlamda bir oyuncuyla karşılaşılmayacak.

Yapımın çevrimiçi gösterimi biletli olarak 21 Kasım saat 20.00 – 1 Aralık tarihleri arasında, online.iksv.org üzerinden izlenebiliyor.

Map to Utopia / PLATFORM TİYATRO & FRINGE ENSEMBLE

Konsepti Ceren Ercan, Frank Heuel, Mark Levitas, Annika Ley, Fehime Seven’e ait oyunun dramaturji ve metinleri de Ceren Ercan’a ait. Frank Heuel ise yönetmen koltuğunda oturuyor. İstanbul merkezli Platform Tiyatro ile Bonn’dan Fringe Ensemble’ın ortak projesi olan Map to Utopia, seyircinin konumunu pasif izleyiciden aktif katılımcıya dönüştürerek 20 avatar eşliğinde; kurmaca, dört farklı semt simülasyonu yaratıp seyircileri birbirleriyle komşu oldukları bu semtlerde, yeni bir karakteri ve onun yolculuğunu inşa etmeye davet ediyor.

2 Kasım’dan itibaren Almanya’da yeniden başlayan pandemi kısıtlamaları nedeniyle, oyun fiziksel ortamdan dijital ortama taşındı. Etkinliğe Zoom ve telefona indirilecek bir uygulama ile katılmak mümkün. 25 ve 26 Kasım’da 18.00, 21.00 saatlerinde gerçekleşecek.

Festival Ek Programı // Dare To Say / NEDERLANDS DANS THEATER | NDT 2

Önceki yıllarda da festivale konuk olan Nederlands Dans Theater 2, 6 Kasım 22.00’de canlı yayında dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Koreograflar Alexander Ekman ve Dimo Milev’in sahneye koyduğu, dünya ile aynı anda festival aracılığıyla ülkemizde yayınlanan Dare To Say, üç yeni yapıttan oluşuyor. COVID-19’un getirdiği kısıtlamalara göre uyarlanmış hareket ve koreografilerden yola çıkarak hazırlanan performanslara Hollanda Bale Orkestrası’nın müzisyenleri eşlik ediyor.

MEKANDA İZLENECEK PERFORMANSLAR

Festivale ev sahipliği yapacak olan mekanlar; DasDas, Fişekhane, Moda Sahnesi, Zorlu PSM, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Babylon, Yapı Kredi bomontiada, Caddebostan Kültür Merkezi, Surp Vortvots Vorodman Kilisesi.

Manhattan’ın İyi Tanrısı / TİYATRO MOTUS Görsel kaynağı

 

Açılış Performansı: Diagonale Ascendante / RETOURAMONT

 

Koreografi ve sahnelemenin Fabrice Guillot’ya ait olduğu, performansçıların Nathalie Tedesco ve Fanny Gombert olduğu, Retouramont tarafından hayata geçirilen bir dans gösterisi. Yapı Kredi Bomontiada’da 14 Kasım’da 20.00, 15 Kasım’da 15.00 ve 20.00 saatlerinde gerçekleşecek. Yapımın çevrimiçi gösterimi, 21 Kasım – 28 Kasım tarihleri arasında İKSV YouTube kanalından ücretsiz olarak izlenebilecek.

Ben “Sevgili Milena” (Kafka ve Milena Mektuplaşmaları) / MELTEM CUMBUL STUDIO

Bülent Yıldız’ın düzenleyip yazdığı, Meltem Cumbul’un hem oynayıp hem seslendirip hem yönettiği oyunda, seslendirmeye Mert Fırat da eşlik ediyor. DasDas’da 16 Kasım’da 19.30, 17 Kasım’da 19.30 saatlerinde; Fişekhane Ana Sahne’de ise 20 Kasım’da 19.30, 21 Kasım’da 15.00 saatlerinde sahnelenecek.

Madam Giyotin / K! KÜLTÜRAL PERFORMING ARTS

Lauren Gunderson’ın yazdığı, proje tasarımı, konsept ve yönetimin Yağmur Yağmur’a ait olduğu Madam Giyotin’de, Betül Arım, Zeliha Gürsoy, Simel Aksünger ve Buket Gülbeyaz oynuyor. Fişekhane İkinci Sahne’de 17 Kasım 19.30’da sahnelenecek.

kOmİk / B PLANI

Sami Berat Marçalı’nın yazıp yönettiği kOmİk’te, Ceren Taşçı ve Efe Tunçer oynuyor. Fişekhane Ana Sahne’de 17 Kasım 20.30, 18 Kasım 20.30 saatlerinde sahnelenecek.

Tut! Bırak! / ŞİMDİ TİYATRO & THEATRE ANTRACT

Deniz Kaptan’ın yazdığı, Hüseyin Umaysız’ın yönettiği oyunda Leyla Önlen oynuyor. Moda Sahnesi’nde 18 Kasım 20.30, 19 Kasım 20.30 saatlerinde sahnelenecek.

Kısa Oyunlar / Mekânlar 3 / TİYATRO OYUN KUTUSU

Cana Gedik Aykutlu, Çağla Canbaz, İbrahim Alp Okur’un kaleme aldığı üç ayrı oyunu Serdar Saatman yönetiyor. Rüçhan Çalışkur, Burcu Karakaya, Ulvi Kahyaoğlu, Sevcan Yaman, İpek Sevenler, Merve Nur Bengi, Alperen Aldanmaz, Gonca Altıntaş, Nezir Çınarlı, Tuana Sunar, Onur Çırak, Muratcan Canbaz ise karakterlere hayat veriyor. Yapı Kredi Bomontiada 4. Kat’ta 19 Kasım 18.00, 20.00, 20 Kasım 18.00, 20.00, 21 Kasım 18.00, 20.00 saatlerinde sahnelenecek.

Dumrul İle Azrail / MoMoAcT

Murathan Mungan’ın yazdığı, Mustafa Avkıran’ın oyunlaştırdığı Dumrul ile Azrail’in yönetmen koltuğunda Övül Avkıran ve Mustafa Avkıran oturuyor. Ahmet Rıfat Şungar, Bidar, Mustafa Avkıran, Orhan Topçuoğlu, Övül Avkıran ve Selçuk Artut ise oyuncu kadrosundakiler. Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde 19 Kasım 20.00, 20 Kasım 20.00 saatlerinde sahnelenecek.

Belgesel Film Gösterimi // İyi Ki Yapmışım / Porte Film

Selçuk Metin’in yönetmenliğini üstlendiği belgeselde Tilbe Saran anlatıcı olarak yer alırken Demet Akbağ, Umur Bugay, Ferhan Şensoy, Ahmet Gülhan, Dikmen Gürün, Kandemir Konduk, Perran Kutman, Nevra Serezli, Selma Sonat ve Zeynep Oral gibi birçok, sanatçı, yazar ve akademisyen yanı sıra yaşamına tanıklık etmiş dostları, Metin Akpınar’ı anlatıyor. Caddebostan Kültür Merkezi’nde 22 Kasım 15.00’te gösterime girecek.

Ben Anadolu Yıldız Kenter’in Anısına Saygıyla / MAM’ART TİYATRO

Güngör Dilmen’in yazdığı, Görkem Yeltan’ın yönettiği bu tek kişilik performansa hayat veren isim ise Ayça Bingöl. Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde 22 Kasım 19.30, 23 Kasım 19.30, Caddebostan Kültür Merkezi’nde 28 Kasım 15.00 saatlerinde sahnelenecek.

Fahrenheit 451 / TATBİKAT SAHNESİ

Ray Bradbury’nin yazdığı, Nazlı Gözde Yolcu’nun çevirdiği oyunda Erdal Beşikçioğlu hem yönetiyor, hem de oynuyor. Diğer oyuncular ise Fatih Sönmez, Selin Tekman, Neslihan Aker, Serhat Midyat, Ayşegül Çaylı, Hayriye Merve Kaya, Diren Yurtsever, Ozan Gökçe, Gizem Memiç Mert, Aleyna Vargül, Deniz Bal. Fişekhane Ana Sahne’de 23 Kasım 20.00’de sahnelenecek.

Dublörün Hikâyesi / TİYATRO MİTOS

Kemal Uçar’ın yazıp oynadığı, aynı zamanda Şenol Önder ile yönetmen koltuğunu paylaştığı oyun, tek kişilik bir performans. Moda Sahnesi’nde 24 Kasım 20.00, 25 kasım 20.00 saatlerinde sahnelenecek..

İfigenya / İBB ŞEHİR TİYATROLARI

Euripides’in ölümsüz eserini, Serdar Biliş uyarladı ve yönetti. Caner Çandarlı, Ceren Kaçar ve Elvan Boran oynuyor. Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde 26 Kasım 19.30’da sahnelenecek.

Gomidas / YOLCU TİYATRO

Ahmet Sami Özbudak’ın yazıp yönettiği oyunda, Fehmi Karaarslan oynuyor. Aynı zamanda seyirciler, GALERİ BİRZAMANLAR tarafından hazırlanan; Kalbim O Viran Evlere Benzer: Gomidas Vartabed’in Hayatı ve Müziği adlı sergiyi, performans öncesi ve sonrasında fuaye alanında ücretsiz olarak ziyaret edebilecekler. Surp Vortvots Vorodman Kilisesi’nde 27 Kasım 20.00’de Türkçe; Fransızca üstyazılı, 29 Kasım 20.00’de ise Fransızca; Türkçe üstyazılı versiyonu sahnelenecek.

Ne Düşündüğünü Biliyorum

Koreograf Ayrin Ersöz’ün Canan Yücel Pekiçten, Bengi Sevim, Magda Skowron, Hasan Yoksulabakan ve Ömer Vatansever ile tasarladığı bir hareket ve ses performansı. Yapı Kredi Bomontiada 4. Kat’ta 28 Kasım 13.00, 18.00 ve 29 Kasım 18.00’de sahnelenecek.

Unutmak Bir Hatırlama Projesi / MEKAN ARTI

Didem Kaplan’ın kaleme aldığı, Ufuk Tan Altunkaya’nın yönettiği oyunda, Ceylan Dizdar, Atlas Karan Tumluer ve Simge Ayvazoğlu oynuyor. Mekan Artı daha önce de seyirciyi kent içerisinde farklı teatral yolculuklara çıkardığı gibi bu kez de İstiklal Caddesi’ni “oyun alanı”na dönüştürüyor. İstiklal Caddesi’nde 28 Kasım’da 15.00, 18.30 saatlerinde, 29 Kasım’da 15.00, 18.30 saatlerinde, 30 Kasım’da 17.00, 20.00 saatlerinde, 1 Aralık’ta 17.00 ve 20.00 saatlerinde gerçekleştirilecek.

Feramuz Pis! / TiyatroDEA

Sema Elcim’in yazdığı, Oğuz Utku Güneş’in yönettiği oyunda Aybanu Aykut, Batur Belirdi, Burak Uyanık, Çağdaş Tekin, Çiçek Dilligil, Melisa Berberoğlu oynuyor. Fişekhane Ana Sahne’de 29 Kasım 18.00 ve 30 Kasım 20.00 saatlerinde sahnelenecek.

Manhattan’ın İyi Tanrısı / TİYATRO MOTUS

Ingeborg Bachmann’ın yazdığı, Gizem Pilavcı’nın yönettiği oyunda Umut Barış Taşdemir, Anıl Kır, Burcu Ger, Gülnara Golovina, Barış Eroğlu oynuyor. Tiyatro Motus’un günümüze uyarladığı oyun; aşkın ne olduğunu, ne olabileceğini ve ne olamadığını sorguluyor. Moda Sahnesi’nde 1 Aralık 20.00’de sahnelenecek.

Atölye: Editörün Bakışı

Tiyatro Festivali kapsamında Ayşe Draz, Özlem Hemiş ve Nalan Özübek’in yürütücülüğünü yaptığı “Editörün Bakışı” atölyesi de yer alıyor. İstanbul Tiyatro Festivali ve Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’nin işbirliğiyle düzenlenen bu atölyeye gösterim sanatları alanı üzerine eleştirel bakışla düşünce metinleri üreten ve yayımlayan katılımcılar davet ediliyor. Atölye, toplam üç çevrimiçi oturumdan oluşup 11, 18 Kasım ve 2 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Paylaş!