Yayınlanma Tarihi: 12/11/2020 |12,4 min read |

Kadıköy BOA Sahne sezonu açtı!

Pandemi, sanat aşkını engellemiyor! Kadıköy Boa Sahne perdelerini tiyatro etkinlikleriyle tiyatroseverler için açtı. Kasım ve Aralık ayında Kadıköy BOA Sahne’de 10 farklı oyun izleyicilerle buluşacak.

Pandemi döneminde perdelerini kapatan tiyatrolar yeni önlemlerle birlikte sanatseverlerle buluşmaya başladı. Kadıköy’de tiyatrolar da sezonu açarken Kadıköy tiyatro sahnelerinden Kadıköy BOA Sahne de 1 Kasım’daki açılışıyla yeni sezona merhaba dedi. Geçtiğimiz sezonda olduğu gibi bu sezonda da pek çok tiyatro etkinliğine ev sahipliği yapacak Kadıköy BOA Sahne Kadıköy’deki tiyatro oyunlarının merkezi olmaya aday!

COVID-19 tehdidine ve maske-mesafe-temizlik kurallarına sıkı şekilde uyan Kadıköy Boa Sahne, salonunu hem oyuncuların hem izleyicilerin sağlığını korumak adına her oyun öncesi ve sonrası sıkı bir dezenfeksiyon işleminden geçiriyor. Kasım ve aralık takviminin buradan takip edilebildiği şuanki Kadıköy’deki tiyatro oyunlarının tiyatro biletleri ise hem gişeden hem de online bilet olarak internet ortamından satın alınabiliyor.

Gelelim Kadıköy Boa Sahne’de sergilenecek oyunlara… Kasım – Aralık aylarını kapsayan oyunlar toplamda 10 tane: Turşu, Kreutzer Sonat, Tırnak İçinde Hizmetçiler, Frida, Öyle Şeyler Yalnızca Filmlerde Olur, Bir Garip Orhan Veli, Trom, Kalabalık Duası, Eylül ve Yollu…

KADIKÖY BOA SAHNE’DEKİ KASIM VE ARALIK AYI OYUNLARI VE KONULARI

Bir Garip Orhan Veli

 

5 Aralık 2020 Cumartesi günü Saat 16:00 ve 20:00 saatlerinde sahnelenecek “Bir Garip Orhan Veli”, seyircisiyle buluşmaya devam ediyor. Reha Özcan Kumpanyası’nın sahnelediği eserde yaşama sevincini, umudunu, tutkularını, İstanbul sevdasını çarpıcı bir şekilde bize aktaran şair Orhan Veli’yi, Murathan Mungan’ın kaleminden ve Reha Özcan’ın benzersiz oyunculuğu ile gözlemliyoruz. “Bir Garip Orhan Veli” oyununda teknolojinin ve müziğin harmanlandığı görüntülerle pek de alışık olmadığımız bir sahne dili kullanılıyor.

Organizatör: Reha Özcan Kumpanyası
Yazan: Murathan Mungan
Yöneten: Murat Sarı-Ayşegül Hardern
Oyuncu: Reha Özcan
Işık Tasarım: Ayşe Sedef Ayter
Müzik: Nejat Dimili – Cem İdiz
Animasyon: Reha Sakar

Oyunla ilgili ayrıntılı bilgi ve online bilet için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Eylül

 

“Eylül”, birçok trans bireyin başına gelen olaylardan esinlenerek kaleme alınan kurmaca hikayelerden bir derleme. Eylül, 28 yaşında bir trans kadın. Tek odalı evinde maniler söyleyerek başından geçenleri anlatmaya başlıyor. Örneğin ailesini, askerlik muayenesini… Nasıl seks işçisi olduğunu… Çarka çıktığı zamanları… Arada bir de sorar: “Kaç olduk?” “Eylül”ün özeti belki de tek cümle: Hepiniz bu hikayeyi biliyorsunuz ama görmezden geliyorsunuz! “Eylül”, iki perdelik, tek kişilik, bol ödüllü, aynı zamanda oldukça “kalabalık” bir oyun ve 11-12 Aralık tarihlerinde Kadıköy Boa Sahne’de izleyicisiyle buluşacak. Eylül tiyatro oyununun biletleri online olarak satın alınabiliyor.

Organizatör: Sfrpztf
Yazan-Yöneten-Oynayan: Uğur Kanbay
Yardımcı Yönetmenler: Ali Bal-Yunus Eski
Reji Asistanı: Gökhan Efe Şenyapar
Sahne Tasarımı: Sfrpztf
Müzik: Bahadır Gülşen
Hareket Düzeni: Deniz Akarslan
Işık Tasarımı: Yasin Gültepe
Kostüm – Makyaj: Kübra Yılmaz
Asistanlar: Akay Akyıldız-Eren Bilal Aslan-Soner Göleli
Süre: 110 dk / 2 Perde

Oyunla ilgili ayrıntılı bilgi ve online bilet için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Frida

 

1907 doğumlu Meksikalı kadın ressam Frida Kahlo, eserleri kadar sürekli mücadele içinde geçirdiği yaşamıyla da tüm dünyada tanınan bir sanatçı. Eserlerinde gözlemlenen ve adeta hayatının bir parçası olan bedensel acılar bir yana, bu acılardan beslenerek toplumsal sorunları resmetmesiyle de epey konuşulmuş bir isim. Önce ayakta durabilmek, sonra var olabilmek, sonra resim yapabilmek ve bir de üstüne ressam Diego Rivera ile yaşadığı aşk eserlerinin tümünde gözlemlenebilir. “Frida” ise ressam Frida Kahlo’nun hayatını canlandıracak bir oyuncu ile rolü arasındaki ilişkiden kaynaklanan çatışmaları konu ediniyor. “Frida”da, Kahlo’yu canlandıracak oyuncu, onun yaşamı içine girdikçe kendi varoluşuyla yüzleşmeye başlıyor ve aklından geçen sorulara hem kendisi olarak hem de Frida Kahlo olarak cevaplar aramaya çalışıyor. “Frida” sadece 3 Aralık’ta Kadıköy Boa Sahne’de olacak…

Organizatör: Küçük Salon
Yazar: Beliz Güçbilmez
Yönetmen: Emre Tandoğan
Oyuncu: Elif Arman
Dekor-kostüm tasarımı-afiş resmi: Melis Boyacı
Işık-Müzik Tasarımı: Enrico Zeber
Koreografi: Derya Aslan, Elif Arman
Kukla Tasarımı: Çağrı Yılmaz, Elif Arman
Yönetmen Yardımcısı: Ceren Ünal
Asistanlar: Fatma Cengiz, Gökçen Sağlam
Afiş-broşür tasarımı, oyun fotoğrafları: Emre C. Sancar

Oyunla ilgili ayrıntılı bilgi ve online bilet için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Kalabalık Duası

Kalabalık Duası”nda, tam olarak adını bilmediğimiz “biri”, bize ölüm, rüyalar ve şehre dair bir hikaye anlatıyor. O şehir ise İstanbul. Zaten anlatılan da varoluşsal bir İstanbul hikayesi… Bu hikaye de hem komik hem dokunaklı hem de de dopdolu bir alt metinle izleyiciyi adeta sarıp sarmalıyor. Temelinde ise absürt bir bekleyiş teması var. Bu öyle bir bekleyiş ki İstanbul’un bir parçası olmuş herkes de bunun bir parçası. 9 ve 10 Aralık’ta izlenebilecek eserde oyuncu Tolga İskit’in performansı ise “Kalabalık Duası”nın usta işi bir yapıt olduğunu kanıtlar nitelikte…

Organizatör: Fiziksel Tiyatro Araştırmaları
Yazar: Volkan Çıkıntoğlu
Yönetmen: Güray Dinçol
Oyuncu: Tolga İskit
Yönetmen Yardımcısı: Cansu Arslan Saran
Işık Tasarım:
Utku Kara
Dekor Tasarım:
Derya Ülker
Hareket Danışmanı:
Ecem Asude Işık Gür
Kostüm Tasarımı:
Ülkü Şahin
Oyun Fotoğrafları:
Tara Demircioğlu
Işık Kumanda:
Murat Kural
Ses Kumanda:
Cansu Arslan Saran

Oyunla ilgili ayrıntılı bilgi ve online bilet için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Kreutzer Sonat

 

Kreutzer Sonat, Ludwig Van Beethoven’ın OP.47 la majör, 9 numaralı keman ve piyano için sonatının adı. Eserin, dünyadaki pek çok sanatçının, eserlerini yaratma sürecini etkilediği biliniyor. O sanatçılardan biri de Lev Tolstoy ve 1889’da yayınladığı eserinin adı da Kreutzer Sonat… Oyunun konusu da bu romana dayanıyor. Karısının kendisini müzisyen bir arkadaşıyla aldattığını düşünen Pozdnişev, bir kıskançlık krizine girerek karısını öldürür. “Kreutzer Sonat”ta, Pozdnişev tek kişilik bir anlatı ile evliliklerinin tüm sürecini gözden geçirir. Müzik, kadın-erkek ilişkileri, toplumun insan üzerindeki baskısı gibi konuları masaya yatıran oyun 50 dakika sürüyor. “Kreutzer Sonat”, 11-12 Kasım ile 13-14 Aralık’ta sahnelenecek.

Organizatör: Versus Tiyatro
Yazan: Lev Tolstoy
Uyarlayan-Yöneten: Kayhan Berkin
Yrd. Yönetmen: Mehmet Yılmaz
Oynayan: Kayhan Berkin
Ses Tasarım: Joe Conchie
Işık Tasarım: Alev Topal
Poster Tasarım: Ethem Onur Bilgiç
Asistan: Dilara Melami
Oyun Fotoğrafları: Aydan Çınar
Prova Sponsorları: Kadıköy Boa Sahne, Müfit Aytekin Atölye, Uniq Entertains
Oyun Süresi: 50 dk.

Oyunla ilgili ayrıntılı bilgi ve online bilet için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Öyle Şeyler Yalnızca Filmlerde Olur

Bir şeyleri fazla hayal ürünü bulduğumuzda söylediğimiz “öyle şeyler filmlerde olur” cümlesi, Pınar Göktaş’ın yazıp oynadığı tek kişilik gösterinin adına da ilham vermiş. “Öyle Şeyler Yalnızca Filmlerde Olur”, bizi aşk filmlerinin büyülü dünyasında yaşayıp mükemmel uyum fikriyle büyülenen bir kız çocuğunun büyüdükten sonra yaşadığı değişimi anlatıyor: Küçük kız büyüyüp aşkı aramaya başlıyor. Derken cinselliği keşfediyor. Kendi çocukluğu ve gençliği boyunca yaşadığı romantik ilişkiler üzerinden, zaman zaman kurmaca ile desteklediği kişisel hikayesi ise gösterinin ana konusu. Gösteriye 90’lı yıllar ve o yılların atmosferi de eşlik ediyor. Özellikle dönemin romantik filmleri, vintage objeler ve popstar Tarkan’ın hit şarkıları, seyirciyi nostaljik bir atmosfere sürüklüyor. 4 Aralık’ta seyirciyle buluşacak “Öyle Şeyler Yalnızca Filmlerde Olur”, geçmişe bir saatlik bir yolculuk gibi…

Organizatör: Cihangir Akademi
Tasarım ve Reji: Şule Ateş
Yazan ve Oynayan: Pınar Göktaş
Afiş Tasarımı: Bahadır Songül, Selin Özdemir, Burcu Yıldız
Teknik: Hasan Nizamoğlu
Süre: 60 dakika

Oyunla ilgili ayrıntılı bilgi ve online bilet için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Tırnak İçinde Hizmetçiler

 

“Tırnak İçinde Hizmetçiler”, günümüzde geçen bir oyun. Jean Genet’nin Hizmetçiler adlı oyunundan yola çıkılarak hayata geçirilen eserde bir evde hizmetçi olarak çalışan iki kadın ele alınıyor. Bu iki kadının içine adeta hapsoldukları bir oyunu ve bu oyun yüzünden kim olduklarını bilemez hale gelmelerini ele alan oyunda karakterlerin kendileriyle yüzleşmek zorunda kalmaları da anlatılıyor. Hizmetçilik, belirsizlik, kendisiyle yüzleşme derken iki hizmetçinin tek sığınakları da git gide oynadıkları bu oyun haline geliyor. “Tırnak İçinde Hizmetçiler”, 13 Kasım ve 7 Aralık tarihlerinde izlenebilir.

Organizatör: Tiyatro Hemhal
Yazan – Yöneten: Hakan Emre Ünal
Dramaturg: Ayşe Draz
Oyuncular: Nezaket Erden- Pınar Güntürkün
Reji Asistanı: Buse Uzun
Sahne Tasarımı: Nursev Demirbaş
Işık Tasarımı: İsmail Sağır
Hareket Tasarımı: Gizem Bilgen
Kostüm Tasarımı: Sanem Gençalp
Dekor Uygulama/Sahne Amiri: Güray Doğru
İllistrasyon: Perim İşisağ
Grafik Tasarım: Ulaş Uğur
Süre: 85 dk. / Tek Perde
Yaş: 12+

Oyunla ilgili ayrıntılı bilgi ve online bilet için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Trom

Trom, bir oyuncu… Hem hayatta hem de sahnede “kendi olmak” gibi bir ideali var. Üzerinde çalıştığı eser ise Rolan Topor’un “L’Hiver sous la table” yani “Masanın Altında” adlı kara mizah türü oyunu. Topor, bu oyunda kadın-erkek ilişkisi üzerinden bireyin giderek küçülmesini, yalnızlaşmasını ve sıkışmışlığını anlatıyor ama nasıl? “Trom”da, baş karakter bir kere oyun metnini tek başına anlatmaya karar veriyor. Çünkü “Masanın Altında” oyunundaki baş karakter Dragomir’i kendisine benzetiyor. Kendi hayalindeki oyunu seyircilere anlatmaya çabalarken oyuna karşı takıntılı tutumu ve hayatla takıntılı ilişkisi de gün yüzüne çıkıyor. “Trom”, 90 dakikalık bir oyun ve 6 Aralık’ta seyircisiyle buluşacak.

Organizatör: Seyyar Sahne
Yazan-Oynayan: Hakan Emre Ünal
Yöneten-Metni Düzenleyen: Senem Donatan
Proje Asistanı: Serhat Gücüm
Afiş Tasarım: Eren Öztürk

Oyunla ilgili ayrıntılı bilgi ve online bilet için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Turşu

 

Bir kadın ve bir erkek… Kadın, her şeyin, her olayın bir anlamı olduğuna ve derin bir şekilde ele alınması gerektiğine inanırken erkek, tam tersine her şeye basit yaklaşılması gerektiğine inanıyor. Bu ikilinin birbirlerine karşı denge kurmaya çalışırken yaşadıkları ve yaşamlarının ilginç hikayesi “Turşu”nun konusunu oluşturuyor. “Turşu”, Kadıköy Boa Sahne’nin yapımcılığını üstlendiği bir absürt komedi… Oyunu 1 ve 2 Aralık tarihlerinde izlemek mümkün.

Organizatör: Kadıköy Boa Sahne
Yazan ve Yöneten: Aytekin Atabey
Yrd. Yönetmen: Hazar Vurgun Çağıldayan
Oyuncular: Aytekin Atabey – Özge Erdem
Koreograf: Gizem Erdem
Sahne Tasarım: Selin Ölçen
Işık Tasarım: Polat Niloğlu
Dekor Uygulama: Serkan Kavurt
Kukla Tasarımı: Bengü Şener – Cansu Akdeniz
Reji ve Proje Asistanları: Cansu Canaslan – Ecem Kocatepe- Tuğçe Kocabey – Utku Erkovan
Afiş Tasarım: Alper Kurbaloğlu

Oyunla ilgili ayrıntılı bilgi ve online bilet için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Yollu

 

İtalyan sanatçı ve aktivist Giuseppina Pasqualino di Marineo ya da daha iyi bilinen adıyla Pippa Bacca, kendisi gibi sanatçı arkadaşı Silvia Moro ile birlikte “Barış Gelini” projesiyle yola koyulmuştu. Amaçları dünya barışı için otostopla yolculuk yapmaktı. 8 Mart 2008’de Milano’dan yola çıktılar ve Slovenya, Hırvatistan, Bosna, Bulgaristan ve Türkiye’yi geçtiler. Planlarına göre Suriye, Lübnan, İsrail ve Filistin’i de otostopla geçip Tel-Aviv’de geziyi noktalayacaklardı. Türkiye’de ayrıldılar ve Tel Aviv’de buluşmak üzere sözleştiler. Pippa Bacca, Kocaeli’nin Gebze ilçesi yakınlarında bir kamyoncunun tecavüzüne uğradı ve katledildi. “Yollu” işte yıllar önce yaşanan ve basında uzun süre yer alan bu acı olay üzerine yazılmış bir oyun. “Yollu”da olaylar absürt ve fantastik bir kurguyla tecavüz kurbanının değil direkt tecavüzcünün gözünden aktarılıyor ve bir dönüşüm hikayesiyle birlikte tecavüz kavramı tartışmaya açılıyor. “Yollu” bununla da kalmıyor, tecavüzü yaratan koşulları, zihniyeti, toplumu; kadını ve erkeği yaratan toplumsal bilinci; bu duruma bakışımızı, kayıtsızlığımızı, ikiyüzlülüğümüzü “Barış Gelini”ne tecavüz eden “Kamyoncu” üzerinden görünür kılmaya çalışıyor. “Yollu”yu 16 ve 17 Aralık’ta izleyebilirsiniz.

Yazan: Ali Ömür Ulusoy
Yöneten: Tuğçe Çakır
Oyuncular: Kerim Urun, Sabahattin Ozan Aslan, Asena Yıldırım, Zeynep Aytekin, İsmail Nadir Bilgili, Tuğçe Çakır
Oyun Asistanları: Emine Bacaksız, Kadir Tolga Hatipoğlu
Prodüksiyon: Alt Sahne
Afiş Tasarım: Cansu AKIN
Oyun Fotoğrafları: Ömer Ciminli
Yaş: 18+

Oyunla ilgili ayrıntılı bilgi ve online bilet için buraya tıklayabilirsiniz.

Paylaş!